top of page
1. Snijd de tomaten en mozzarella in schijfjes van een halve centimeter.
2. Neem een ovenschotel en leg er afwisselend schijfjes tomaat en mozzarella in. Kruid met peper en zout.
3. Maak de notenpesto door de verse walnoten, basilicum, kappertjes, look, citroensap en olijfolie te mixen tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel de pesto over de schotel met tomaten en mozzarella.
5. Plaats de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 25 minuten.
6. Werk af met enkele blaadjes basilicum en gehakte walnoten. Serveer met vers stokbrood.
Ingrediënten voor 4 personen:
8 tomaten
6 bollen mozzarella
20 g basilicum + wat extra om af te werken
100 g gepelde walnoten + wat extra om af te werken
3 tenen look
60 g kappertjes
50 ml olijfolie
Sap van een halve citroen
Stokbrood
Ons grootmoeder's recept
Tomaat mozzarella in de oven met walnotenpesto
bottom of page